Coraz więcej studentów decyduje się na prowadzenie zdrowego trybu życia. Model studenta – imprezowicza powoli odchodzi w niepamięć. Cóż, duże ilości alkoholu, papierosów, kawy i śmieciowego jedzenie nie wpływają pozytywnie na zdrowie. Cieszy więc fakt, że żacy poszli do rozum do głowy i coraz rzadziej korzystają z tych rzeczy. Dobrą praktyką, wykonywaną przez wielu studentów, jest zabieranie własnoręcznie wykonanych obiadów na uczelnie w lunchboxie. Ciekawą propozycją będzie danie chińskie. Jest to prosty i sprawdzony przepis na każdą kieszeń. Do jego przygotowania będzie potrzebny ulubiony makaron chiński, garść różyczek z brokułu, jedna pierś z kurczaka i ulubione zioła do przyprawienia. Pożądaną ilość makaronu należy ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Brokuły zalać wrzątkiem i poczekać aż zmiękną. Kurczaka pokroić w kostkę obtoczyć w ulubionych ziołach i podsmażyć przez 8 minut na dwóch łyżkach oleju. Na koniec odcedzić makaron i brokuły i wrzucić na patelnię. Tak przyrządzone danie przenieść do lunchboxa i zabrać następnego dnia ze sobą na uczelnie. Smacznego!!